Gizlilik Politikası Gizlilik Politikası

Gizlilik Politikası

WPTreni (wptreni.com) olarak gizliliğinizi son derece ciddiye almaktayız ve gizliliğinizi korumak konusunda kararlıyız. Veri toplama, kullanma ve işleme ile ilgili uygulamalarımız bu gizlilik politikasında açıklanmaktadır.

Bu Gizlilik Politikası https://wptreni.com (“WPTreni”) için geçerlidir. Bu Gizlilik Politikası’nı kabul etmiyorsanız, internet sitemizi kullanmaya devam etmeyin.

Biz Kimiz?

WPTreni, WordPress konusunda acemi ve uzman kullanıcılar için WordPress eğitimleri, seo ipuçları ve eklentileri hakkında zengin içerik üreten resmi olmayan Türkçe WordPress kaynak sitesidir. Amacımız, WordPress hakkında sıfır bilgi sahibi insanları birer WordPress uzmanı haline getirebilecek bir topluluk ve kaynak sitesi oluşturmaktır.

Kullanım Koşulları

Kullanım Koşulları ayrı bir sayfada yayınlanmıştır. WPTreni’yi kullandığınız takdirde, bu verilerin işlenmesinin gizlilik politikasına uygun olarak gerçekleştiğini kabul edersiniz.

Gizlilik Politikası Kapsamı

wptreni.com (“WPTreni”) bu politika ve diğer politikalarımızda “WPTreni”, “biz” “bizim”, “bize”, “Site” “Sitemiz” olarak tanımlanacaktır ve belirtilecektir. WPTreni, kişisel verilerinizin denetleyicisi ve sorumlusudur. Bu kapsamda, kişisel verilerinizi Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun ve Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK)‘ya uygun olarak toplarız, depolarız ve güvenliğini sağlarız.

WPTreni, sizlere sunmuş ve sunacağı tüm site hizmetlerini (“Hizmet”) bu gizlilik politikasına uygun olarak sağlar. Zaman zaman bu gizlilik politikamızı güncelleyebiliriz, güncellediğimiz zaman yapılan tüm değişiklikler internet sitemizde ve internet sitemize ait sosyal medya hesaplarımızdan politika güncellemesi hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

Gizlilik Politikasında yapılan her değişikten sonra sitemizin sunmuş ve sunacağı tüm hizmetleri kullanmaya devam ettiğiniz takdirde güncellenmiş gizlilik politikamızı kabul etmiş sayılırsınız. Bu web sitesi çocuklara yönelik değildir ve çocuklara ilişkin veri toplamamaktayız.

Veri koruma sorunları için Türkiye Cumhuriyeti denetleyici kurumu olan Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) dilediğiniz zaman şikayette bulunma hakkınız vardır. Ancak, KVKK’ya ulaşmadan önce kaygılarınız ile ilgilenme şansının önemini anlamaktayız, bu yüzden lütfen ilk etapta bize ulaşın.

Topladığımız Kişisel Veriler & Kullanım Amaçları

WPTreni olarak sizlere daha iyi hizmet vermek adına bir takım kişisel verilerinizi toplamaktayız. Topladığımız kişisel veriler:

Kişisel Verilerinizi Nasıl Koruyoruz?

Kişisel verilerinizi toplarken ve bu verileri işlemenin olası tehditleri dikkate alarak, kişisel verilerinizi korumak için en güncel güvenlik teknolojilerini kullanmaktayız. Kişisel verilerinizi korumak için fiziki, teknik ve idari güvenlik önlemleri almaktayız. İnternet sitemiz, uluslararası güvenlik standartlarına uygun olarak hizmet vermektedir.Kişisel verilerinizin güvenliğini sağlamaya yardımcı olması için söz konusu güvenlik önlemlerini sürekli olarak iyileştirmeye çalışıyoruz.

Kişisel Verilerinizi Ne Zaman Kadarı Saklıyoruz?

E-Posta Bülten aboneliğimiz aracılığı ile topladığımız kişisel verilerinizi siz bu bültene olan aboneliğinizden ayrılıncaya kadar saklamaktayız. E-Posta Bülten aboneliğinizi sonlandırdığınız anda tüm kişisel verileriniz 3 gün içerisinde sistemlerimizden silinmektedir.

Diğer kişisel verileriniz ise sitemizin düzgün ve etkin bir şekilde çalışabilmesi için güvenlik bir şekilde en az 2 YIL süreyle saklanmaktadır ve kullanılmaktadır. Tarayıcınızdan elde ettiğimiz çerez verileri ise en az 3 ay süreyle saklanmaktadır.

Tarayıcı Çerezleri & Kullanım Amaçları

Tarayıcı çerezleri, internet sitemizin daha etkin ve düzgün çalışabilmesi için ihtiyaç duyduğu verileri kapsamaktadır. Bu veriler; Zorunlu olarak her internet tarayıcısının paylaştığı IP bilginiz, İşletim Sistemi Bilginiz, Tarayıcı ve Site Ayarlarınız, Dil Tercihleriniz gibi bilgileri tarayıcınıza yerleştirdiğimiz ufak metin belgeleri aracılığıyla toplamaktayız.

Topladığımız bu çerez bilgileri bize tercihlerinizi ve hareketlerinizi tanımak için imkan sağlıyor. Bu bilgiler sayesinde sitemizde vermiş olduğumuz hizmeti geliştirebiliyoruz. WPTreni, olarak sayfalarımızda reklam yayını yapan veya hizmet sunmakta olan diğer kişi ve kuruluşların da bilgisayarınıza çerez kaydetmesine ve bilgisayarınızdaki çerezlere erişim sağlamasına izin vermekteyiz. Diğer işletmelerin çerez kullanımı, bu gizlilik politikasına değil, söz konusu işletmelerin kendi gizlilik politikalarına bağlıdır. Reklam verenlerin veya diğer işletmelerin WPTreni’nin çerezlerine erişimleri yoktur.

Kişisel Verilerin Paylaşılması

Yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek için resmi merciler ve mahkemelerden gelen bağlayıcı taleplere cevap vermek amacı dışında verilerinizi 3. kişilerle hiçbir kişisel verinizi paylaşmıyoruz.

Harici Dış Bağlantılar ve Linkler

WPTreni, üçüncü taraf web sitelerine, eklentilerine ve uygulamalarına bağlantılar verebilir/ içerebilir. Bu bağlantılara tıklamak veya o irtibatları etkinleştirmek üçüncü tarafların sizin hakkınızda veri toplama veya paylaşmasına olanak sağlayabilir. Biz, bu üçüncü taraf web sitelerini kontrol etmiyoruz ve onların gizlilik bildirimlerinden sorumlu değiliz. Bizim web sitemizden ayrıldığınızda, ziyaret ettiğiniz her web sitesinin gizlilik uyarısını okumanızı öneririz.

Bize Sorun

Gizlilik Politikamızda her zaman değişiklik yapabiliriz. Esaslı değişiklikler yaptığımızda size bunları bildireceğiz. Gizlilik politikamızda aklınıza takılan ya da bilmek istediğiniz her türlü konuda bizimle iletişim sayfamızdan veya sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilir, bize sorularınızı iletebilirsiniz.